Ο πρωτος σκληρoς δισκος του κoσμου


 Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του '50 όταν η IBM αποκάλυψε τον πρώτο σκληρό δίσκο που έβλεπε ποτέ ο κόσμος. Και ναι, ήταν μεγαλύτερος από ψυγείο και ζύγιζε περισσότερο από έναν τόνο! Ο πρώιμος αυτός σκληρός αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα ενός μεγαλύτερου μηχανήματος, του IBM 305 RAMAC (Random Access Method of Accounting and Control), που μέτρησε τις δικές του μέρες δόξας. Ακόμα καλύτερα μάλιστα, ένα πλήρως λειτουργικό μοντέλο φιλοξενείται στο Computer History Museum της Καλιφόρνια από το 2002, όταν οι Dave Bennet και Joe Feng αποκατέστησαν ένα παλιό RAMAC στην αρχική του μορφή. Όπως θα παρακολουθήσετε στο σχετικό προωθητικό βίντεο της IBM από το 1956, το οποίο συνοψίζει τα 5 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης του υπολογιστή, το σύστημα κατασκευάστηκε για να μπορούν τα εταιρικά μητρώα (κονδύλια, πληρωμές, μισθοδοσίες, παραγγελίες κ.λπ.) να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο, σώζοντας τις επιχειρήσεις από το χαρτομάνι! 



Ο RAMAC έδωσε στην ανθρωπότητα το πρώτο μαγνητικό μέσο αποθήκευσης, που επέτρεπε στον χρήστη να ανακαλεί δεδομένα άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις. Ήταν πράγματι ένα κολοσσιαίο βήμα προς τα εμπρός, καθώς έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά η ίδια βασική τεχνολογία που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές!



Ο σκληρός δίσκος του RAMAC μπορούσε βέβαια να αποθηκεύσει μόλις 5 MB δεδομένων, ένα και μόνο ένα μουσικό αρχείο MP3 δηλαδή με σημερινούς όρους! Κι ενώ τώρα το νούμερο μοιάζει πενιχρό, στη δεκαετία του '50 ήταν πραγματικά τεράστιο.



Όπως τεράστιο ήταν εξάλλου και το μέγεθός του, με τον RAMAC να γεμίζει άνετα ένα δωμάτιο.



Είναι όμως η ίδια η ιστορία των σκληρών δίσκων με σάρκα και οστά, καθώς η τεχνολογία που λανσαρίστηκε με τον RAMAC θα οδηγούσε κατόπιν σε πολύ μικρότερους σκληρούς δίσκους, γεγονός που θα έφερνε την επανάσταση στην επιστήμη των υπολογιστών...








Πηγή
 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ(video)



Η συνέντευξη του Πατρός Σάββα Αχιλλέως στον Δημοσθένη Λιακόπουλο όπου εδώθει στις 5 Ιανουαρίου 2014. Ο Γέροντας αποκαλεί τον Πούτιν παιδί του θεού που τηρεί τις εντολές του. Διαβάζει το νεο βιβλίο απο τη σειρά του "Γιατί και πώς ζούν ανάμεσά μας, τον τόμο 43", και υπενθυμίζει το "Ερευνάτε τάς γραφάς". <Οτι γράφει η Αγία γραφή και κήρυξαν οι πατέρες της εκκλησίας αυτά έγραψες στον τόμο 43. Δεν έγραψες τίποτα το οποίο να μην φανερώνει την αλήθεια> Εγω τα διάβασα και ευχαρίστησα το Θεό που σε αξίωσε και βρήκες την αλήθεια. Τα παραπάνω λόγια του Γέροντα θα πρέπει να γίνουν μάθημα στον αφορισμένο Θεολόγο Κ. Σωτηρόπουλο και τους ομοιδεάτες του, που για να χτυπήσουν τον Δημοσθένη Λιακόπουλο έφτασαν στο σημείο να ειρωνευτούν το Γέροντα ότι τα έχει "χαμένα" λόγο του προχωρημένου της ηλικίας του. 

«Ξυπνάτε αλύτρωτοι ραγιάδες, για να χαρήτε λευτεριά. Συντρίψετε τις αλυσίδες, που σας τυλίξανε βαρειά…». Δεν είμαστε εμείς παιδιά της λάσπης. Είμαστε παιδιά του Θεού.

Το παρακάτω βίντεο, αποδεικνύει ότι ο Γέροντας όχι μόνο τα έχει 400, αλλά έχει διαβάσει και τον αποκαλυπτικό τόμο 43. 

Σε κάποιο σημείο του βίντεο ο Γέροντας λέει: 

Κάθισα στα θρανία των πανεπιστημίων, όπου διάβασα βιβλία τόμους απο πατερικά κείμενα και δεν είχα βρεί τίποτα απο αυτά που βλέπουμε τώρα μπροστά μας, διότι δεν μας τα δίδαξαν!




Πηγή
 

Το πολικο ψυχος παγωσε τα νερα του Νιαγαρα



Το απίστευτο κρύο που έπληξε τις ΗΠΑ και τον Καναδά τις τελευταίες μέρες, επηρέασε ακόμη και τη ροή των καταρρακτών του Νιαγάρα. Οι θερμοκρασίες ήταν τόσο χαμηλές, ώστε τα νερά πάγωναν πριν ολοκληρώσουν την πτώση τους, στην αμερικανική πλευρά των καταρρακτών. Ο αριθμός-ρεκόρ που έδειξε το θερμόμετρο ήταν -18 βαθμοί Κελσίου, θερμοκρασία που σημειώθηκε την Τρίτη. Σε συνδυασμό με την «πολική δίνη» η αισθητή θερμοκρασία ήταν -28 βαθμοί Κελσίου! Και αν οι περισσότεροι θα πίστευαν ότι οι αφιλόξενες συνθήκες θα κρατούσαν μακριά τους τουρίστες, έπεσαν έξω. Κάμποσοι θαρραλέοι βρέθηκαν στην περιοχή για να θαυμάσουν και να φωτογραφήσουν το μοναδικό θέαμα.

















Πηγή
 

Εικονες επιβιωσης απο την Ανταρκτικη



 Χρειάζεται μόνο μια ματιά στις παρακάτω εικόνες και γίνεται σαφές γιατί οι πιγκουίνοι είναι οι πιο τρυφεροί γονείς. Εκατομμύρια βασιλικοί πιγκουίνοι συγκεντρώνονται στο νησί South Georgia βόρεια της Ανταρκτικής για να γεννήσουν τα μικρά τους και «παλεύουν» σε ακραία χαμηλές θερμοκρασίες να τα προστατέψουν για να μην πεθάνουν από το κρύο. Τα μικρά χρειάζονται περίπου 10-13 μήνες για να μεγαλώσουν. Μέχρι τότε βρίσκονται καθημερινά, δίπλα τους οι γονείς τους για να τα φροντίζουν.













Πηγή